Chinese Makelij: namaak of origineel ? - Reisverslag uit Qingdao, China van Frederik Hoekstra - WaarBenJij.nu Chinese Makelij: namaak of origineel ? - Reisverslag uit Qingdao, China van Frederik Hoekstra - WaarBenJij.nu

Chinese Makelij: namaak of origineel ?

Door: Webmaster Fred

Blijf op de hoogte en volg Frederik

02 Juni 2006 | China, Qingdao

De eerste 500 automobielen Made In China zijn dit jaar in premiere gebracht, voor het eerst geintroduceerd op de Nederlandse markt. Wij hebben een Ford (Mondeo) met een dijk van een dealer in Fryslan, ons eigen dorp Oldeberkoop, betrouwbaarder is er niet on the Globe. Dan worjeniegauw 1 van de Fast-adapters op auto-gebied in het Westen.
Maar, zonder gekheid: iedereen herinnert zich bij ons wel de enorme scepsis over de introductie van Japanse auto's op de westerse markt. Namaak van inferieure kwaliteit, dat kon nooit wat wezen,je tijd en je geld niet aan verspillen, was destijds het parool in nuchter Nederland.
Maar tante Hendriek, over de 65 nu in Amsterdam Oudwest, hoelang rij jij nu al je Japanse Honda met het volste vertrouwen ? En dat in een land met een opvallend hoge score op Onzekerheidsvermijding (NL scores 53 van 100 op OzV in de ITIM-index van cultuurvergelijking van Geert Hofstede), die onzekerheid over modern materieel gefabriceerd in Azie is toch wel snel overwonnen. Of Niet Soms, Mister Pons ?

Afwachten nu, hoe het gaat met de Chinese auto, geintroduceerd op de europese markt. De kwaliteit-prijs verhouding is 't waar het hier om draait, dus valt te bezien, of de Chinese auto zich hier technisch weet te bewijzen en de service in NL niet tot teleurstelling leidt.
Laten we dit afspreken: over 9 jaar incubatie-tijd, in ToekomstScenario 2015 spreken we mekaar weer: over de auto, die we dan rijden, over zeker- & betrouwbaar-heid in ons aller NL-Fryslan,
betrouwbaarder bestaat echt niet Across the Universe.

Op het strand van Qingdao maakte ik de doop van het model SPARK mee, de nieuwe design gezinsauto Made In China.
Nagemaakte Chinese makelij ? Zal vast wel, hoe komen ze d'r anders op : een 5-persoons gezins-auto in het land van de een-kind gezinnen ?
{zie: een-kind-gezinnen: wat zijn de voordelen? }
Ferry Dutch garandeert U niks, maar let even op de introductie van de Chinese automobiel in Europa: neem er pakweg 10 jaar voor en..... oordeel opnieuw: welk automerk vind ik voordelig en goed genoeg om zelf in te rijden......?
Beloof je me wel, om dan eerlijk te schrijven wat je (Scenario 2015) nu en straks vindt van de introductie van de Chinese auto op de Europese Markt ?